Reepalu undergräver sin egen trovärdighet

Malmös kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu har inbjudit Fremskrittspartiet och Siv Jensen till Malmö för att undersöka på plats hur förhållandena ser ut, där. Det är samme Reepalu som inte vill vistas i samma rum som israeliska tennisspelare, och som inte vill besöka Malmös judiska församling på deras årliga arrangemang. Jag erkänner gärna att jag inte har varit i Malmö. Jag har inte varit i Rosengård, och jag har inte varit i Malmö. Men jag tror inte att alla medier som rapporterar om förhållandena i Rosengård ljuger. Jag är uppvuxen i en annan numera ökänd kommun, Salem. Salem är ökänt för Salemmarschen. Varje år reser nynazister till Salem för att hedra ett skinhead som blev mördat av ett invandrargäng där, och varje år så reser också motdemonstranter till Salem. Mitt intryck – och Salembornas intryck (åtminstone de jag har talat med) är att ”vänstermänniskorna (motdemonstranterna) saknar PR-känsla”. Jag är absolut ingen vän av nynazism – jag tror ju att judarna är Guds utvalda folk – men det är bara att konstatera att stenkastarvänstern gräver sin egen grav.

Salem är inte Rosengård – tack Gud för det! Salem är ingen idyll, men det finns värre platser i närheten, som norra Botkyrka, Tensta, Rinkeby. Det är inte lika långt från mina hemtrakter som Rosengård.

Svenska Dagbladet kommenterar Fremskrittspartiets planerade besök i Rosengård – och kallar Fremskrittspartiet för högerpopulister. Måhända är de det – men de är de enda i den politiska debatten i Norge som säger sanningen om integrationspolitik och islam.

Så, res gärna till Rosengård, Siv Jensen! Men Reepalu, tror du att hon kommer att rapportera att ”alt er vel og godt i Malmø”? Det tror inte jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: